Diensten

IOS – Invordering Onbetwiste Schulden B2B

30% van de faillissementen zijn te wijten aan eigen betalingsachterstallen. Bedrijven komen meer en meer in liquiditeitsnood omdat facturen niet of veel te laat worden betaald. Late betalingen veroorzaken een sneeuwbaleffect waardoor het voortbestaan van uw gezonde onderneming in gevaar komt.

De wetgever heeft daarom een nieuwe administratieve procedure in het leven geroepen om onbetwiste facturen tussen ondernemingen (eenieder met een ondernemingsnummer) beter, sneller en goedkoper in te vorderen. De gerechtsdeurwaarder speelt hierin een centrale rol. De tussenkomst van een advocaat is minimaal en er is geen verschijning voor de rechtbank.

 

Hoe werkt het?

  1. U overhandigt of mailt uw onbetaalde facturen aan ons kantoor, samen met uw factuurvoorwaarden. U betaalt geen provisie.
  2. Na een primaire controle door een advocaat kan de gerechtsdeurwaarder ter plaatse een aanmaning tot betalen betekenen
    aan de debiteur. Hierbij wordt onmiddellijk de kans tot recuperatie door de gerechtsdeurwaarder ingeschat.
  3. De debiteur heeft vervolgens een maand de tijd om te betalen, een afbetalingsplan aan te vragen of te betwisten.
  4. Na 1 maand en 8 dagen bekomt de gerechtsdeurwaarder een vonnis via digitale weg. Een verschijning voor de rechtbank hoeft dus niet.
  5. De gerechtsdeurwaarder kan een klassieke gerechtelijke uitvoering opstarten met alle mogelijke dwangmiddelen.

 

Maak ons hier uw onbetwiste facturen over

Indien gewenst kan alles door u digitaal worden opgevolgd in realtime via uw login.

Neem contact op met ons kantoor voor een oplossing op maat van uw bedrijf.

Download hier de brochure.